beike-2
De afgelopen 50 à 60 jaren zijn wij veel oude kennis en vaardigheden kwijt geraakt. Kennis die onze overgrootouders nog wel bezaten, maar die wij zijn verloren. Wie spint zelf nog garen van de wol van eigen schapen? Wie breidt er nog een paar kousen of een wollen muts? Ik wil de kennis en de vaardigheden die ik de afgelopen jaren heb vergaard doorgeven aan de mensen, zodat deze niet verloren gaat. Daarnaast wil ik het publiek bewust laten worden – en bewust laten meemaken – wat het is om zonder alle moderne hulpmiddelen en moderne technieken in je levensonderhoud te kunnen voorzien, zonder de natuurlijke omgeving uit te putten. De vraag naar lokale groente, fruit en andere producten groeit. Mensen zijn zich de laatste tijd bewuster gaan afvragen waar de producten die zij eten, gebruiken en verbruiken vandaan komen. Onze buren eten het liefst biologische groenten, maar toen ik op hun zak met aardappelen keek, zag ik dat die uit Israël kwam. Mijns inziens is dat het kind met het badwater weggooien. Daarnaast ben ik gefascineerd door deze periode van de geschiedenis; het tijdperk waarin men kon kiezen voor ‘moderne’ technieken of om te blijven bij de oude gebruiken die over de jaren hun nut hadden bewezen. Wanneer je al het bovenstaande kunt combineren in het (historisch) bewonen van een boerderij, lijkt mij dat een intrigerend – en inspirerend – concept.

<< Terug